duminică, 12 noiembrie 2017

Unde putem ieși în această săptămână? (1)


Hellăău oameni dragi, dacă tot stau în Sibiu, mi-a venit în gând să fac o serie cu postări care să se intituleze "Unde putem ieși în această săptămână?" iar în aceste postări să scriu evenimentele din săptămâna care urmează să înceapă. Le voi scrie în fiecare duminică pentru a avea timp să vă uitați și să alegeti la ce eveniment/e vreți să mergeți. M-am gândit să fac această serie de postări pentru cei stabiliți în acest oraș dar și pentru a ajuta oamenii care vin să viziteze acest oraș. Vreau să vă dau o mână de ajutor și să vă ofer evenimente cât mai variate și mai bune pentru a vă ocupa timpul liber într-un mod cât mai plăcut.


13 - 19 Noiembrie 2017

Luni, 13 Noiembrie: 
 • 9.00 - 18.00Expoziție de fotografii la Teatrul Gong. Expoziția se numește "Oameni și locuri" și este realizată de fotografii Sorin Onișor și Jenő Major. Expoziția de fotografie etnografică și de peisaj va putea fi vizitată gratuit în foaierul teatrului. Mai multe detalii aici.
Marți, 14 Noiembrie:
 • 9.00 - 18.00Expoziție de fotografii la Teatrul Gong. Expoziția se numește "Oameni și locuri" și este realizată de fotografii Sorin Onișor și Jenő Major. Expoziția de fotografie etnografică și de peisaj va putea fi vizitată gratuit în foaierul teatrului. Mai multe detalii aici.
 • 19.00: "Povestea chitarei (II) - Sunete" este un spectacol de muzică și teatru. Are loc la Sala Thalia iar actorii care joacă sunt Charlie Fălămaș, Andrada Grosu și Alin Turcu. Mai multe detalii aici.
 • 20.00: "Avioane De Hârtie de Elise Wilk" la Studioul CAVAS din incinta Facultății de Litere și Arte. Este o scurtă și dureroasă incursiune în universul secret al adolescenței. O junglă populată de avioane în flăcări, girafe fosforescente, violență, iubire și singurătate. Fiecare personaj are un corespondent în realitate. Mai multe detalii aici(UN PROIECT AL DEPARTAMENTULUI DE ARTĂ TEATRALĂ DIN CADRUL UNIVERSITĂȚII „LUCIAN BLAGA” DIN SIBIU, REALIZAT CU STUDENȚII ANULUI III, ACTORIE, SUSȚINUT DE TEATRUL NAȚIONAL „RADU STANCA” SIBIU.)  
Miercuri, 15 Noiembrie:
 • 20.00: "Avioane De Hârtie de Elise Wilk" la Studioul CAVAS din incinta Facultății de Litere și Arte. Este o scurtă și dureroasă incursiune în universul secret al adolescenței. O junglă populată de avioane în flăcări, girafe fosforescente, violență, iubire și singurătate. Fiecare personaj are un corespondent în realitate. Mai multe detalii aici(UN PROIECT AL DEPARTAMENTULUI DE ARTĂ TEATRALĂ DIN CADRUL UNIVERSITĂȚII „LUCIAN BLAGA” DIN SIBIU, REALIZAT CU STUDENȚII ANULUI III, ACTORIE, SUSȚINUT DE TEATRUL NAȚIONAL „RADU STANCA” SIBIU.)  
Joi, 16 Noiembrie:
 • 19.00: Concert simfonic - "Din lumea nouă" la Sala Thalia. Solistă:  Kata Scheuring. Mai multe detalii aici.
 • 19.00: "Reasons To Be Pretty" de Neil LaBute la sala Teatrului Naţional Radu Stanca. A găsi curajul de a fi sincer este cel mai simplu drum către maturitate. Este modul prin care putem crește și îi putem accepta pe ceilalți și pe noi înșine. „Reasons to be pretty“ este o comedie neagră, care se joacă cu vanitatea și superficialitatea din noi, dar care, în același timp, ne arată că nu este atât de greu să urmezi un alt drum. Mai multe detalii aici.
Vineri, 17 Noiembrie:
 • 17.00 - 22.00Inaugurarea Târgului de Crăciun 2017 - în Piața Mare.  Concert Radu Nechifor (naist) & Ozana Barabancea (solistă). Mai multe detalii aici.
 • 19.00: "RUG" după romanul lui György Dragomán. La sala Teatrului Național Radu Stanca. Cu actrițele Arina Ioana Trif și Maria Tomoiagă. Spectacolul este rezultatul unei colaborări deosebite între teatre din Stuttgart, Sibiu și Budapesta, în care regizorul Armin Petras a lucrat la Dresda cu șase actrițe din Germania, România și Ungaria. Rezultatul va putea fi văzut în fiecare dintre aceste orașe cu actrițele teatrelor implicate în proiect. Mai multe detalii aici
Sâmbătă, 18 Noiembrie:
 • 10.00 - 22.00: Târgul de Crăciun 2017 - în Piața Mare. (Târgul o să fie deschis în fiecare zi de la ora 10.00 și până seara la ora 22.00)
 • 19.00: Spectacol de balet: Recolta, Poveste despre suflet. Poveste despre trup, Swaraj. La Sala Thalia. Mai multe detalii aici.
 • 19.00: Spectacolul "Istoria teatrului povestită de un ardelean și de o moldoveancă" la Centrul de tineret AICI Sibiu (Str. Nicolae Teclu, Nr. 41 - etaj 1). Mai multe detalii aici.
 • 20.00: Concert ANDRA la Shopping City în cadrul aniversării de 11 ani pe care Shopping City Sibiu îi împlinește. Mai multe detalii aici.
Duminică, 19 Noiembrie:
 • 10.00 - 22.00: Târgul de Crăciun 2017 - în Piața Mare. (Târgul o să fie deschis în fiecare zi de la ora 10.00 și până seara la ora 22.00)
 • 19.00: Spectacol-coupe de dans contemporan la Sala Thalia. "Când întunericul devine lumină" și "Șapte singuratici într-o zi de iarnă". Mai multe detalii aici.


17 comentarii:

 1. Nu sunt din Sibiu din păcate. Dar multe locuri interesante. La târgul de Crăciun sper sa ajung și eu până la Crăciun

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am făcut această serie, atât pentru cei stabiliți în Sibiu, cât și pentru cei care vor sa vină să viziteze orașul.
   Sper să ajungi la târg pentru ca este foarte frumos și îl recomand cu mare drag.

   Ștergere
 2. Super idee! Deși nu locuiesc în Sibiu, postările de acest gen mi se pare foarte utile atât pentru turiști, cât și pentru localnici.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că îți place și poate ne vedem când ajungi pe aici. :-*

   Ștergere
 3. E misto sa stai intr-un oras mare ~ Eu locuiesc la vreo 60 km de Sibiu si cand imi permite timpul mereu vin in vizita. Astept acum targul de Craciun !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hehe! Și eu sunt din Deva dar m-am mutat în Sibiu pentru facultate și am de gând să rămân și aici pe viitor. Să văd ce-mi mai rezervă viața până termin facultatea.

   Ștergere
 4. Doar am trecut prin Sibiu mai demult, dar poate trag o fuga sa vizitez tot ce ne-ai propus! ;)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sibiul te așteaptă cu mare drag, mai ales că vineri se inaugurează târgul de Crăciun din acest an.

   Ștergere
 5. Foarte util pentru cei care au planuri sa viziteze orașul in aceasta săptămâna. Sunt sigura ca in weekend o sa fie plin orasul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Plin de culoare și magie. Mă bucur să văd că este util.. <3

   Ștergere
 6. Mi-ar fi placut sa lociiesc in Sibiu in aceasta perioada, dar poate vopi avea vreodata ocazia sa-l vizitez.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sibiul este frumos tot timpul. La mine pe blog vei găsi mereu recomandări de evenimente așa că atunci când vei veni aici să ști unde poți merge și ce poți face.

   Ștergere
 7. Ah, mi s-a facut subit dor de Sibiu. De fapt, ce tot spun... Mi-e dor de ceva vreme. Chiar planuiesc sa mai vizitez acest oras magic o data pe la final de noiembrie. :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai ales că de vineri se deschide și târgul de Crăciun, la fix poți veni că vei avea ce să vezi. Sibiul te așteaptă cu drag! ❤️

   Ștergere