vineri, 3 noiembrie 2017

Lună plină

Joi, 2 noiembrie, ora 23:16.  Uitându-mă pe fereastră cu cafeaua în mână, așa cum fac uneori pentru că îmi place să privesc cerul, oamenii, să văd ce se mai petrece prin cartier s.a.m.d.. zăresc luna. Era o seară cu lună plină. Nimic deosebit. Stau și mă uit la lună câteva secunde și dintr-o dată se aprinde beculețul. 
- Ce ar fi să-mi iau camera și trepiedul, să merg afară și să filmez luna?! 
Toamnă, frig, lună plină, perfect moment pentru a filma. Poate unii nu știu dar toamna și iarna sunt anotimpurile mele preferate. Da, ați auzit citit bine!
M-am îmbrăcat, m-am încălțat și am plecat. Ajung afară, totul bine. Dacă tot stau aproape de parcul mare, am hotărât să merg aproape de parc  unde erau mai multe străzi cu case și de unde luna se vedea mult mai bine față de zona unde stăteam eu, unde erau mai mult blocuri.  
Întâmplarea amuzantă (pentru unii) și puțin ciudată sau mai bine spus neplăcută pentru mine, este faptul că unii oameni aleg să își lase liberi câinii. Și aici mă refer la rase de câini de talie mare și destul de periculoși. Mi-am instalat camera și trepiedul. Am început să filmez, toate mergeau super bine, când dintr-o dată aud un mârâit de câine.  Pentru câteva secunde am oprit camera pentru a nu se mai vedea nici o lumină, și am stat nemișcat timp de cateva secunde. Degeaba! Câinele a început să latre, moment în care mi-am spus că e mai bine să plec acasă și să rămân cu ceea ce am filmat până în acel moment. Nu știam exact unde se afla acel câine și în timp ce îmi strângeam camera și trepiedul mă uitam și după el. Proastă decizie. Fiind destul de întuneric, l-am zărit chiar la casa din fața mea. Casa nu avea un gard prea mare pentru dimensiunea câinelui și putea oricând să sară și să mă atace. Mai specific și faptul că acel gard era din plasă (sârmă împletită) ceea ce îți permitea să vezi ce se află în curte.
În acel moment am luat camera și trepiedul așa cum erau, strânse pe jumatate și am plecat. Pe drum mi-am tot făcut scenarii dacă acel câine sărea gardul și tra la la. În final am ajuns acasă și am început să-mi montez și să-mi editez ceea ce am filmat. 

P.S. (post scriptum): Vreau să se înțeleagă cât se poate de clar că mie îmi plac animalele, mai ales câinii și pisicile, dar în momentul în care un câine sau o pisică nu este a ta, nu le cunoști, nu te cunosc, se pot întâmpla diverse lucruri mai mult sau mai puțin frumoase. Mai ales că tot prin acea zonă cu case, ziua, mergănd la facultate, mi-au ieșit în vizor doi - trei câini cocoțați pe gard, dar pe partea exterioară, nu pe partea înterioara (în curte). Vă imaginați cum m-am simțit să văd un câine lup cocoțat pe gard, fără botniță, un pitbull și încă o rasă de talie mare și periculoasă. Mă întreb de ce unii oameni sunt atât de iresponsabili și nu pot avea grijă de animalele lor, în așa fel încât să nu pună în pericol viața altor oameni. Chiar nu pot înțelege ce au în cap acești oameni. 

Trecând peste toate acestea, vă las aici filmulețul cu ceea ce am filmat și sper să vă placă.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu